Droogijsproductie

CryoTechnics produceert sinds 2016 droogijs in Waardenburg. Daarbij wordt uiteraard gelet op kwaliteit van de pellets, toeleversnelheid en service.

Wat is Droogijs

Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2.  Bij atmosferische druk gaat vloeibaar kooldioxide over in vaste vorm bij ca. -78,5ºC. De gevormde sneeuw kan dan worden samengedrukt om er blokken, plakken of pellets van te maken.

Voordelen van droogijs

Droogijs is een zeer effectief koelmiddel dat gemakkelijk in het gebruik is en voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt. Het is ideaal voor gekoeld transport van melkproducten, vlees, diepgevroren producten en andere beperkt houdbare waren. Het is ook van onschatbare waarde in de voedselverwerkende industrie, bijvoorbeeld om warmtegevoelige producten te koelen tijdens het malen, voor het krimpverpakken van voeding en het vacuümverpakken met behulp van koude vallen. CO2-pellets zijn tevens ideaal voor het droogijsstralen (reinigen) van machines. Verder kunnen met droogijs spectaculaire neveleffecten worden gecreëerd op feesten en in theaters, doordat het sublimeert (direct overgaat in gasvorm, zonder eerst te smelten).

Eigenschappen van droogijs

  Smaak- en geurloos
  Geen residu, dankzij sublimatie
  Vrij van ziektekiemen en bacteriën
  Niet giftig
  Onbrandbaar
  Gemakkelijk te beheersen, want zwaarder dan lucht
  Geen stroomtoevoer of andere energiebron nodig om koelvermogen te verkrijgen
  Meer dan drie keer zo koud als waterijs.

Compleet assortiment

Wij bieden een grote verscheidenheid aan droogijsproducten. Al onze productie apparatuur is ontworpen voor de hoogste efficiëntie en voldoet aan de hoogste hygiënenormen.